Rudas spa centar – opuštanje za sva čula

Rudas spa cantar - djakuzi na krovu

Tokom posete Budimpešti želeli smo da obiđemo i jedno od tradicionalnih termalnih kupališta. U Budimpešti ih ima čak devet. Tri najpopularnija kupališta su Széchenyi, Gellért i Rudas.

Naši sugrađani najčešće posećuju kupalište Széchenyi. Od svih ostalih termalnih kupališta, navedeno kupalište ima najveći broj posetilaca.

Kupalište Széchenyi – izvor: szechenyibath.hu

Hteli smo da probamo nešto novo i jedinstveno, a Rudas termalno kupatilo pruža jedinstveno iskustvo. Budimpešta je iskoristila svoje potencijale i bogatu istoriju i sve spa centre spojila pod jedan krov. Svim spa centrima upravlja jedna kompanija BGYH (Budapest Gyógyfürdői És Hévizei Zrt.) koja je za svaki od njih uradila i odgovorajući WEB sajt na kome posetioci mogu dobiti sve potrebne informacije za posetu spa centru. Smatramo da je dobro što su svi centri pod jednim krovom jer se smanjuju operativni troškovi, a lakše je rukovoditi svim centrima iz jedne centrale. Time se omogućava digitalizacija poslovanja, a lakša je preraspodela zaposlenih u centrima ili nadoknađivanje zaposlenih u slučaju bolesti kao što je to slučaj tokom Covid19 pandemijom.

Da bi se izbegle gužve na blagajni svi posetioci kupovinom onlajn karte putem sajta dobijaju 10% popusta na cenu karte. Tako štede novac, a ne stvaraju se gužve za kupovinu karata. Time svaki od centara prati trendove i omogućava potrošačima da koriste digitalne tehnologije. Nije moguća refundacija za kartu, a karta se kupuje za određeni dan u mesecu. Spa centar unapred sebi omogućava zaradu, a na potrošaču je da bude odgovoran i iskoristi svoju kartu i dođe u spa centar.

Sistem za onlajn kupovinu karata – tickets.rudasfurdo.hu
Jedan od načina za plaćanje – sistem Simplepay OTP banke

Sistem za kupovinu karte je odlično urađen, a jedna od opcija je i sistem Simplepay koji je razvila OTP banka. On je u Mađarskoj rasprostranjen i preko tog sistema se može kupiti vinjeta za autoput, karta za gradski prevoz i karte za raznorazne događaje. OTP banka je tu uradila jako dobar posao jer je umrežila mnoge institucije u Mađarskoj.

Rudas spa centar objedinjuje sledeće usluge:

  • Dnevne ulaznice i pakete ulaznica, kao i poklon vaučere
  • Wellness usluge
  • Paket usluga koji uključuje ulazak u spa centar i dodatnu opremu za boravak u centru
  • Medicinske sluge (masaža, podvodna masaža, kupanje u mineralizovanoj vodi, medicinska kada i medicinski bazen)
  • Spa prodavnicu
  • Gastronomske usluge

Pri ulasku u sam center sačekaće vas ljubazno osoblje koje će vas uputiti u sve procedure. Za posetioce koji su karte kupili onlajn postoji poseban check-in pult.
Svi korisnici dobijaju narukvicu koju koriste za otključavanje ormarića u svlačionicama kao i za prelazak iz jednog dela u drugi. Bez narukvica nije se moguće kretati kroz centar jer postoje rampe koje se otključavaju samo preko narukvica.

Važno je napomenuti da centar primenjuje visoke higijenske standarde, pojačane tekućom situacijom zbog Covid19 virusa. Ono što je bitno za posetioce je da se sva plaćanja obavljaju bezgotovinski, kao i u ostalim centrima. Za korisnike bazena je bitno napomenuti da je nošenje kapica u bazenu obavezno. U slučaju da nemate kapicu možete je iznajmiti.

Izvor: rudasfurdo.hu


Rudas centar sadrži termalni deo sa termalnim kupatilima i turskim kupatilom, Wellness deo, gastronomski deo sa restoranom i barom.

Središnji deo samog spa centra čini bazen sa propratnim sadržajima. Bazen je jasno podeljen po tipu kupača, tako da svako može da uživa u plivanju u skladu sa svojim mogućnostima. Sam prostorija ima više spratova, tako da nakon šetnje kroz centar ili nakon plivanja u bazenu kupači mogu da odmaraju na krevetima pored bazena ili na višim spratovima. Ceo ambijent je podređen posetiocima i uživanju u samom prostoru. U bazen je moguće ući direktno iz Wellness centra.

Bazen - Spa centra Rudas
Izvor: rudafurdo.hu

Termalni deo je zadržao svoj stari izgled i sve one sadržaje zbog kojih je postao popularan. Tursko kupatilo je jedan od popularnijih delova samog termalnog dela, ali je trenutno u fazi renoviranja. Wellness deo je modernog izgleda, a termalni deo je zadržao svoj prvobitni izgled.


Najposećenije mesto i najpopularnije na društvenim mrežama jeste terasa sa đakuzijem. Leti možete da uživate u toploj vodi u đakuziju, a da se nakon toga sunčate i odmarate na jednom od kreveta. Tu je i manji mini bar gde se može uzeti piće ili kafa što upotpunjuje ceo doživljaj. Da li je u pitanju leto, zima, proleće, jesen ili možda bilo koji od delova dana; doživljaj je svaki put drugačiji i pruža neverovatan pogled na Dunav i zgradu Parlamenta.

Terasa sa pogledom na Dunav i zgradu Parlamenta – Izvor: rudasfurdo.hu

Wellness deo Rudas centra je urađen tako da svojim živim bojama upotpunjuje ugođaj u samom centru. Boje su rađene tako da posetioci znaju kakva je temepratura vode. Bazeni koji imaju temperaturu vode ispod 20. stepeni rađeni su u belim i plavim tonovima. Parna kupatila i saune su rađene u jarkim crvenim i braon tonovima. Urađena je i masažna tuš kabina u žutoj boji koju odlikuju tri različita mlaza. Tako da se pokreće i cirkulacija pre ulaska u jednu od sauna.


Rudas termalno kupatilo je doživljaj za sva čula i ne treba ga propustiti kada posetite Budimpeštu. Svaki put kada se vraćate u Budimpeštu svratite u Rudas kupatilo. Mi smo bili oduševljeni jer je napravljena veza između prošlosti i sadašnjosti i jer sačuvani svi bitni elementi po kome je ovo kupatilo poznato. Uprava se potrudila da kroz digitalizaciju i dodatne usluge posetiocima pruži pun konfor i sve usluge koje su im na raspolaganju dok borave u Rudas centru.


Portal Potrošač
Izvor: rudasfurdo.hu, simplepay
Foto: rudasfurdo.hu (slike je moguće kopirati uz dozvolu Rudas centra)
#rudasfurdo #rudas #rudasbath

Može Vas zanimati

About the Author: Portal Potrošač

Verified by MonsterInsights