Nakon pet godina borbe: Nutella će za sve imati isti ukus

Odbor za unutrašnje tržište i zaštitu potrošača Evropskog parlamenta usvojio je zakon koji zabranjuje prodaju naizgled istih proizvoda različitog kvaliteta u EU.

To je potvrdila i hrvatska poslanica u parlamentu Biljana Borzan.

Odbor za unutrašnje tržište i zaštitu potrošača usvojio je izmjenu tzv. crne liste Direktive o nepoštenim poslovnim praksama i eksplicitno zabranio dvostruki kvalitet proizvoda. Time je otvoren put trijalogu, odnosno pregovorima između Komisije, Parlamenta i Vijeća, prenosi Index.hr.

Više od 80 odsto građana smatra da nas velike korporacije tretiraju kao građane drugog reda. To su brojke koje sam dobila kada sam radila prvo istraživanje kvaliteta na našem i njemačkom tržištu s Hrvatskom agencijom za hranu”, podsetila je Borzan.

“Ono što nam ide na ruku jeste što je Rumunija taj problem stavila visoko na svoj dnevni red i da neće to pustiti dok se ne izgura”, istakla je Borzan.

U Direktivi je propisano da će se proizvođači koji plasiraju dvostruki kvalitet proizvoda kažnjavati s do četiri posto njihovog godišnjeg prometa.

Nutella je jedan od proizvoda koji se prodavao drugačijeg kvaliteta u različitim zemljama, a ljubitelji ove poslastice obradovaće se kad čuju da je sad ona jednaka za sve!

Izvor: Nezavisne
Foto: Pexels

Može Vas zanimati

About the Author: Portal Potrošač

Verified by MonsterInsights